Om Atlasgatan

Atlasgatan Läder grundades 2013 när Dag Wardaeus i sin lägenhet på just Atlasgatan började renovera gamla läderväskor. Snart köpte han nytt läder från Tärnsjö Garveri och sedan dess har vi börjat göra egna accessoarer som vi säljer i butiken.

Våra egna produkter som säljs i butiken tillverkas fortfarande för hand i Stockholm av svensk vegetabilgarvat läder från Tärnsjö Garveri. Vi gör dem helt på beställning varför det ibland kan ta ett par dagar extra, men det gör också att du alltid kan få sakerna personliga med initialer eller liknande (bara att skriva i meddelandefältet när du beställer).

Genomgående för utformningen på Atlasgatans produkter är enkelheten och personligheten. Materialet är det som sticker ut och som med tiden gör sakerna vackrare och vackrare - om det är stänk från kaffe på ditt koppunderlägg, blankhet från de 1000-tals gånger du dragit ditt plektrum upp och ner för gitarrens strängar eller bitmärken i din korthållare från när du stått och funderat på vilken burgare du ska köpa till lunch. Du kan även alltid få dina initialer i produkterna för att göra de riktigt personliga.

Utöver våra egna produkter säljer vi också våra favoritväskor från det belgiska varumärket Ruitertassen. Dessa väskor har tillverkats i Belgien sedan 1925, och precis som Atlasgatans produkter är de enkla till sin utformning och får en vacker patina med åren.